VALENTÝN VS. ANTIVALENTÝN

visibility531 Views comment0 comments list In: TRENDY

        Den svatého Valentýna se každoročně slaví 14. února. Jeho kořeny sahají až do starověkého Říma, kde se slavil jako svátek plodnosti zvaný Lupercalia. Během Lupercalia si muži náhodně vybírali ze sklenice ženské jméno, a s touto ženou spolu trávili čas po dobu trvání festivalu. Často spolu pár zůstal až do příštího ročníku festivalu a mnozí se do sebe zamilovali a vzali se. Však byla to krvavá, násilná a sexuálně nabitá oslava s obětí zvířat, náhodného dohazování a spojování v naději na zahnání zlých duchů a neplodnosti. 

          Tyto “pochybné praktiky” samozřejmě byly v rozporu s učením křesťanství. Proto papež Gelasius I koncem 5. století n. l. prohlásil svatého Valentýna za patrona zamilovaných. A tak se narodil svátek, který slavíme dodnes!

           Anti-Valentýn se naproti tomu slaví 15. února, den po Valentýnu. Je to den pro lidi, kteří jsou svobodní, mají zlomené srdce nebo prostě nemají rádi komercializaci Valentýna. Anti-Valentýn je především o oslavě sebe sama a své nezávislosti a sebelásce. Je to den, kdy si můžete dopřát něco speciálního, jako je nový outfit nebo luxusní večeře.

Co se týká nového outfitu, na Tamina.cz máme širokou nabídku triček s romantickými a antiromantickými motivy. Přejeme Vám příjemné nakupování!

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published
Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota January February March April May June July August September October November December